Stakeholdertool

In opdracht van Maarten Vergouwen van Projectradar, is heel veel tijd gestoken in de unieke Stakeholdertool. Met dit web-gebaseerde programma dat reeds in gebruik is genomen bij verschillende projecten kunnen projecten op een overzichtelijke wijze beheerd worden. Per project kunnen heel veel verschillende partijen worden ingevoerd alsmede voor alle partijen toegankelijke informatie ingevoerd worden. Vervolgens kunnen van al deze partijen allerlei textuele en numerieke gegevens worden ingevoerd. Al deze gegevens kunnen vervolgens met behulp van fraaie, sorteerbare grafieken vergeleken worden met elkaar. En dat niet alleen, ook kunnen naar aanleiding van uitkomsten van grafieken partijen met bepaalde scores apart geselecteerd worden waarna alleen voor hen een bepaalde email samengesteld kan worden. Hoewel de interface minimaal is herbergt de Stakeholdertool een hele waslijst van functies. Om de demoversie uit te testen, log in met de naam test en wachtwoord omgeving of vraag een demo aan via www.projectradar.nl.

stakeholder

Kinetische animatie Witwassen

Deze animatie vertelt bondig het verhaal van de erfenis van Michael Vane, een van de vele verhalen die in het prachtige boek 'De jacht op crimineel geld' van Harry Lensink en Marjan Husken staan. Het maken van dergelijke animaties, ook wel kinetische typografie geheten, is een van de specialiteiten van Lollibomb. In dit geval gingen we slechts aan de slag met de stem van de auteur en een handjevol foto's. En daar moesten we het mee doen. Na een week hard werken was dit het eindresultaat, dat werd gebruikt bij de lancering van het boek alsmede bij diverse lezingen. Van deze flashmovie (hoge kwaliteit!) is ook een filmpje op youtube te vinden.

witwassen

zonnefabriek rekentool

Naast een uitgebreide serie banners voor Zonnefabriek hebben we ook een rekentool gemaakt in Flash en HTML5 waarbij gebruikers op een snelle en effectieve wijze kunnen lezen hoeveel zonnepanelen kosten en opleveren per jaar.

zonnefabriek

Signips Philips

In opdracht van Signips, een bedrijf die informatiedisplays voor bedrijven verzorgt, hebben we voor Philips een promo gemaakt die op deze displays heeft gedraaid. Deze verwees naar een speciaal formulier, een aardig voorbeeld hoe iets wat doorgaans saai oogt, zonder hinderlijk te zijn toch op een prikkelende wijze gepresenteerd kan worden. Zodra een gebruiker iets invult in het formulier gebeurde er in de animatie iets wat hier betrekking op had. Bij een volledig ingevuld formulier zie je zo een peloton wielrenners fietsen door een typografisch landschap. Probeer het maar uit...

signips

Gedichtengenerator

De nieuwste gedichtengenerator van www.sint.nl (ook door ons gemaakt) staat al jaren eenzaam aan de top als de beste gedichtengenerator van Nederland. Daar is deze keer weer wat nieuws bijgekomen: zo kan je nu een personage kiezen die het gedicht voor je schrijft, zoals Muziekpiet of Profpiet. Het gedicht wordt dan geheel in de gekozen stijl geschreven en opgemaakt.

gedichtengenerator2013

Clubmixer Sinterklaas

De clubmixer is zowel een muziekmixer als een demo van de Sinterklaashit 'Er is maar één Sinterklaas'. Met deze clubmixer kan je het nummer mixen zoals je zelf wilt. Je kan onder meer kiezen voor alleen instrumentaal of alleen zang en nog veel meer mogelijkheden terwijl de Club van Sinterklaas vrolijk staat mee te swingen.

clubmixer

Animaties Nicotinell

nicotinell
Lees meer...

Wegwezen

wegwezen
Lees meer...

Amon en Amara app voor ipad

Amon en Amara, een egyptisch avontuur is een kinderboek geillustreerd door Sander Kessels van Lollibomb en geschreven door Klazien Brummel. De uitgeverij is Follow a Muse (een initiatief van Klazien Brummel en Northern Light), is mede in opdracht van het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden gemaakt en gesteund door de Mondriaan Stichting. Er is een iPad app gerealiseerd door Kissthefrog, een boek en een speurtocht gedrukt, een digibord voor docenten van het basisonderwijs en een website met spellen (wie het boek koopt kan deze online spellen spelen) gemaakt. De app zal nog worden vertaald in het engels en chinees. In de appstore heeft het een gemiddelde waardering van 5 sterren. Koop hier de iPad app Amon en Amara! Voor de belachelijk lage prijs hoef je het niet te laten.
Klik hier voor een video van de app. Kijk hier naar een animatie van een springende Amon en Amara.
amara

Banners voedingscentrum

Twee verschillende banners voor het voedingscentrum.
Hoeveel aardbollen heb jij nodig? Bannercampagne van het voedingscentrum, speciaal voor de website van Lowlands.
En ‚maak je boodschappenlijstje bewust’, een interactieve banner waarbij je allerlei achtergrondinformatie te zien krijgt als je met de muis over de banner heen gaat.


Toyota banner

In opdracht van launched en in samenwerking met thispagecannotbefound.com heb ik de animaties van deze banner gerealiseerd. Een stoet van feestende figuurtjes trekt voorbij zodra iemand een tweet heeft verzonden over een nieuwe baan.

10 jaar voedingscentrum - film

Deze vlotte videoclip hebben wij gemonteerd. Hij laat op een dynamische wijze in een korte tijd 10 jaar passeren. Alle grote gebeurtenissen van de jaren 2000/2010 passeren de revue, afgewisseld met wat beelden van campagnes die het voedingscentrum in de desbetreffende jaren heeft gehouden. De film werd op een groot doek getoond tijdens het congres van het tien-jarige bestaan van het voedingscentrum en wist in een korte tijd menig congresganger wakker te schudden.voedingscentrum10jaar

Spel met vuur

Voor de brandweer van de regio Haaglanden hebben we dit leuke en succesvolle spel gerealiseerd: Spel met vuur. De opzet is simpel, de boodschap is helder. In een huiskamer bevinden zich allerlei brandgevaarlijke situaties. Die moet je doven voor het te laat is. In dit spel krijg je zo gaandeweg door wat brandgevaarlijke situaties zijn en het spel is ook nog leuk om te spelen ook. Na afloop krijg je in een krantenbericht te lezen hoe de brand is ontstaan en of er een heldendaad is verricht of niet.
spelmetvuur

Winkel bewust

Een geleerde staat voor een schoolbord en probeert met wollig taalgebruik uit te leggen wat ‚implementatie-intenties’ zijn. In het kort komt het hier op neer: als je iets wil doen, schrijf het dan op, dan is de kans des te groter dat je het ook werkelijk gaat doen. Dit wordt in deze applicatie duidelijk als je woorden als ‚dans’ of ‚lach’ opschrijft. Dan gaat de geleerde deze handeling uitvoeren. Kies je voor ‚winkel bewust’, dan moet je dat zelf doen. Let er op hoe er geschreven wordt: iedere letter is een aparte animatie.
Dit project is overigens ‚on hold’. Het getoonde materiaal is een preview en niet definitief.

Generieke kwis

Voor het Limburgs museum hebben we een kwis gemaakt die eenvoudig gewijzigd kan worden. Zo heeft iedere tijdelijke tentoonstelling wel weer een andere kwis. Deze kwismodule is ook voor andere doeleinden in te zetten, waaronder in kiosken.


Jij kan kiezen banner

Een kwis spelen in een banner zonder dat je hoeft te klikken? Deze banner voor het voedingscentrum laat zien hoe dat mogelijk is.

Venlo in de middeleeuwen

Je wordt teruggeworpen in de tijd en komt terecht in het Venlo van 1630. Om bewoner van deze stad te kunnen worden moet je drie opdrachten vervullen. Zo moet je eerste de straatnamen leren door er goederen te kopen. Vervolgens leer je spelenderwijs hoe de huizen in die tijd werden gemaakt en onderzoek je door middel van wat men in beerputten achterliet wat voor mensen waar leefden. Ook van dit educatieve spel hebben wij alles, van graphics, 3d, actionscripting tot en met muziek, gerealiseerd.

Memory

Voor het Limburgs museum hebben we dit memoryspelletje gemaakt. Dit spel steekt zo in elkaar dat plaatjes en teksten zeer eenvoudig ingewisseld kunnen worden. Met andere woorden, dit spel is snel inzetbaar voor allerlei doeleinden.

Nigeria brandt

In Nigeria laat Shell dag en nacht 110 gasfakkels branden. Samen zorgen die voor de uitstoot van een hoeveelheid broeikasgas die gelijk staat aan het halve Nederlandse personenwagenpark. Terwijl dit afgefakkelde gas gewoon gebruikt kan worden als aardgas. Daarom is milieudefensie een handtekeningenactie begonnen. Hierbij kan je in het pak van een brandweerman kruipen (met behulp van een webcam of het uploaden van een foto), een brandend shell-logo blussen en vervolgens je proteststem tegen deze gang van zaken verzenden.

De verstrooide professor

Voor het Limburgs museum hebben we dit eenvoudige spelletje voor kinderen gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling over Suske en Wiske. Sleep het woord op het juiste object. Het geheel is zeer flexibel opgebouwd en kan eenvoudig voor andere onderwerpen gebruikt worden.